Destination Vaxholm

Skärgårdsupplevelser året runt

Destination Vaxholm sätter fart
Vaxholm, Skärgårdsbåtens dag. Foto: Bengt Nyman

Destination Vaxholm sätter fart

6/22/2015 | 29 Visningar | 0 Kommentarer
I Destination Vaxholm samverkar näringsliv, föreningar, fastighetsägare och Vaxholms stad för att utveckla och marknadsföra destinationen Vaxholm med omnejd. Visionen är ett levande centrum och en blomstrande besöksnäring, både i Vaxholm och på kringliggande öar. Året runt.

Organisation

Destination Vaxholm är en ekonomisk förening. Alla aktörer som vill medverka till att visionen om Vaxholm som en året-runt-öppen destination blir verklighet är välkomna som medlemmar. Även Vaxholms stad är aktiv i organisationen och bidrar också finansiellt till verksamheten.

Arbetet leds av en styrgrupp med representanter från besöksnäring, föreningar, fastighetsägare och Vaxholms stad. Event och andra aktiviteter genomförs tillsammans med medlemsföretag/föreningar som har nytta av ett lyckat evenemang.  

Vaxholms läge, bara några mil från Stockholm, vår intressanta historia och vackra miljö i kombination med ett brett utbud av aktiviteter, butiker och restauranger ger oss alla förutsättningar att lyckas. Turisterna finns kvar i Stockholm hela året och vill gärna uppleva skärgården. Boende i närheten vill göra utflykter på lediga dagar och vaxholmsbor vill njuta av sin närmiljö. Tillsammans ska vi ge dem anledning att spendera sin tid och sina pengar i Vaxholm. Och berätta för de som inte redan har glädjen att bo här hur enkelt det är att ta sig hit.

Fler events och bättre marknadsföring

Tillsammans med medlemmarna utvecklar och genomför Destination Vaxholm både nya och befintliga evenemang så att det finns anledning att vilja vara i Vaxholm med omnejd året runt. I uppdraget ligger också skapa attraktiva paketerbjudanden tillsammans med medlemmarna. Och att marknadsföra både de gemensamma evenemangen och Vaxholm som destination så att vaxholmare, boende i närområdet och turister vet vad som är på gång.

Destination Vaxholm ska: 

  1. Utveckla Vaxholm till en välbesökt året-runt-destination
  2. Skapa ett årshjul av evenemang som skapar reslust, året runt
  3. Marknadsföra destinationen och enskilda evenemang
  4. Paketera erbjudanden
  5. Stärka besöksnäringens förutsättningar
  6. Vara en arena där företag och organisationer kan mötas och utveckla nya erbjudanden och affärsmöjligheter

 

Styrgrupp 2019
Linda Wahlström, Vaxholms Bed & Breakfast, ordförande
Krister Ek, fastighetsägarrepresentant, kassör
Therese Cederblom, Waxholms Hotell
Egon Persson, Kastellet & Badholmen
Helén Lundgren, Catch & Relax
Matthias Hamilton, Hamnkrogen
Therese Andersson, Lilla Handelsboden

Ulrika Delldén, Turistbyrån Vaxholms stad
Mikaela Lodén, Näringslivsansvarig Vaxholms stad

Information

Linda Wahlström
Linda Wahlström
Publicerad: 6/22/2015
Kommentarer: 0
Visningar: 29